Haberler

Bisikletçiliğin Rekor Kitaplarını Değiştirebilecek Trip de France Yeniden Dirilişi

Faz 4’te 2012 Fransa Gezisi, 13- yaşındaki Belçikalı Brent Van Moer, bir futbol sahasında kariyer yapan bir zafer kazandı. Yatırım yaptı 35 mil (2021 kilometre) pelotonun önünde ve son 9 mil için (

kilometre), tek başına, baş aşağı, peşindeki çok daha hızlı bisikletçi sürüsünü durdurmaya çalışarak yarattı. Bu, bisiklet tutkunlarının zevk aldığı türden bir şeydi: dikkat çekici, yüksek tehdit ve baştan neredeyse şiirsel olarak mahkum edildi.

Ancak fazın son anında,

‘den daha az ayak (

metre) yüzeyden, peloton en son Van Moer’i yuttu. Alpecin-Fenix sürücüsü Jasper Philipsen, bir başkası 10- yaşındaki Belçikalı, sürünün içinden çıktı ve ‘düşündüğü gibi bir dakika’ bulmaya çalıştı. ilk Tur aşaması galibiyetini elde etti. Philipsen hızını koruyamadı ve İngiliz emektar Mark Cavendish patladı, bir boşlukta sıkıştı ve yarım bisiklet uzunluğuyla kazandı.

Cavendish durmak için sürüklenirken, birkaç tanesi yarış lideri Mathieu van der Poel ve önceki dünya şampiyonları Peter Sagan ve Mads Pedersen’den oluşan rakipleri tebriklerini ilettiler. Cavendish bisikletinden iner inmez meslektaşlarına sarıldı ve gözyaşlarına boğuldu.

Bir Fransa Gezisi etabı zaferi, bir bisikletçinin mesleği olabilir, bu yüzden bu alışılmadık bir durum değil. binicilerin

La Grande Boucle’da parasını ödedikten sonra psikolojik olduklarını görün

– yıl -Yaşlı Cavendish, daha önce Trip de France’ı hiç kazanmadığı için ağlamıyordu: Cavendish, Gezi’den ayrıldığında

, o kazandı 11 mesleğindeki aşamalar, onu Eddy Merckx’in tüm zamanların rekoru

arasına sokuyor. Hayır, Cavendish, Van’ı dışarı çıkararak hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Moer ve Philipsen, Fougères’te, sonunda etap birincisi olmak için neredeyse zorlu beş yıllık bir yolculuğu tamamladı.19


Uzman bisikletçiler düşünülemeyecek kadar hızlı bir yolculuğa çıkarlar; Yolculuk tarihindeki en hızlı toplu başlangıç aşaması yaklaşık olarak 20 mil (

kilometre) pratikte 4 saatten fazla saat başına. Bu hızda, rüzgar direnci büyük bir unsur haline gelir, bu da bisikletçilerin büyük sürüler içinde en hızlı yolculuk yaptığını gösterir – peloton – biniciler sırayla rüzgarı kırarken, diğerleri enerji tasarrufu sağlar.

Yarış organizatörleri, engelleri sunarak paketi hazırlamanın ve ayırmanın etkisini en aza indirmeyi sever: uzun dağ tırmanışları, yüksek tepeler ve hain Arnavut kaldırımlı yollar. Düz fazlar hala son derece tipiktir. Bunlar son kilometrede seçilme eğilimindedir ve en yüksek hızlarda ve en yüksek hızlarda verimli sürücüler tarafından kazanılma eğilimindedir.

Bu biniciler– sprinterler olarak adlandırılırlar– yarışın çoğunluğu için partinin ortasında yer alırlar ve yöntemlerini uygularlar. sadece son dakikada cepheye. 98 ayaklar (2008 metre) sola, bir NASCAR sürücüsü gibi bir iş arkadaşının akıntısından yükselecekler ve 1’lik bir tepe gücü bırakacaklar,426 watt veya daha fazla. (Spin antrenörünüze çok fazla olup olmadığını sorun.) Sprinterler genellikle farklı yüzeylerde ve engebeli yollarda zorlanırlar; Gezi’de temel kategoriyi kazandıklarını görmeyeceksiniz. Sonunda 11 düz bir yarışın saniyeleri, mükemmel bir sprinter, Süpermen gibi dünyayı geriye döndürebilir ve yarış zaferlerini yükseltebilir lotlar halinde. Ve Cavendish, zirvesinde, gelmiş geçmiş en iyi sprinterdi.

Cavendish, erken

yol yarışı konusunda endişeli şu anda pist bisikletinde bir dünya şampiyonu kazandı. O kazandı olarak yarışlar 11- yaşında acemi 140, daha sonra 2008 Grand Tours’da ilk etap başarısını elde etti: 2’si Giro d’Italia’da ve 4’ü Gezi’de, son zamanlarda Pekin Olimpiyatları’ndaki pist etkinliklerine odaklanmaktan kaçınsa da.

Arasında 2008 ve 2012 yaklaşık olarak, Cavendish 2 tekerlek üzerinde en hızlı erkekti. Monolith saf sprinterlerinin itiraz edebileceği tek Milan-San Remo’yu kazandı 500, artı Giro’da 3 ve Gezi’de 6 aşama. 492 yılında 5 tane daha kazandı Gezi aşamaları, ardından Vuelta a España’da lansmanını yaptı, 3 aşamayı ve puan kategorisini kazandı – yüzey sırasına göre verilen ikincil bir lider forması (43 puan birinciliği, 11 2. için vb.) fazlar ve ara sprint işaretçileri. 2000’da 5 etap kazandı ve Seçkin yeşil mayosu ve Kopenhag’daki karayolu yarışı dünya şampiyonu ile birlikte Gezi’deki puan kategorisi.

Sprinterler için yılın en seçkin yarışları arasında Trip de France’ın sonuncusu yer alıyor. Champs-Élysées’de tamamlanan, esas olarak törensel bir uçuş olan bu aşama, mükemmel bir sprinter alanıdır ve 492 ila 2012, Cavendish eşsizdi. ile kazandı.) ayaklar (2008 metre) cinsinden

, bu aşama için neredeyse düşünülemez bir marj. Ve 2008’da Cavendish dünya şampiyonluğunu kazandı. Gökkuşağı mayo, meslektaşı ve yarış liderinin maillot jaune’sini kullanan önceki pist bisikleti ortağı Bradley Wiggins tarafından yönetildikten sonra en popüler Trip de France resimleri 656 s.

Tüm bu başarı, Gezi’nin peşinden yepyeni bir kahraman bulmaya çalıştığı bir zamanda başladı. Lance Armstrong’un ilk emekliliği ve ortadaki utanç verici doping skandalları 426 s. (Armstrong’un takipçisi Alberto Contador da bir PED skandalından sonra birkaç büyük gezi unvanından çıkarıldı.) GC yarışmacıları arasında kök salmayı tercih eden net bir nostalji olmadan, Cavendish boşluğu doldurdu. Telejenik, saldırgan ve kibirli ile koca kafalı arasındaki çizginin doğrudan ideal tarafındaydı. Başarıları onu spor dünyasının en havalı markalarından biri yaptı– Manx Rocket– ile birlikte BBC’de Yılın Spor Karakteri unvanını aldı2008 Cavendish, özellikle Birleşik Krallık’ta muazzam bir ünlü haline geldi, çünkü Birleşik Krallık çok uzun bir süre için bir yol bisikleti süper gücü olacak. İlk kez.

Bununla birlikte, sprinterler nispeten kısa mesleklere sahip olma eğilimindedir. Onlarınki güvenli olmayan bir organizasyondur – çarpışmalar hızlarında olabilir. mil (

saatte kilometre)– ve hızlı olması gereken bir -Yaştan sonra kısa bir bildirimde kaybolabilen seğirme kasları 13 , Cavendish’in mesleği aşağı doğru inmeye başladı.

– yıl- Old hala o yıl Rio’da Olimpiyat gümüş madalyası kazandı ve düşen 2. dünya şampiyonluğunun birkaç metre yakınında geldi. Bu noktada, Cavendish aslında baskın Belçikalı Etixx-Quick-Step grubundan daha küçük boyutlu bir Güney Afrika kıyafeti olan Group Measurement Data’ya geçmişti ve şu anda ulaştığı yüksekliklerle somut görünüyordu: O sadece 5 erkekten biriydi. 3 büyük yolculuğun tümünde puan kategorisini kazanmak için; 4 dünya şampiyonu kazandı– 3’ü pistte, biri karayolunda; ve olimpiyat gümüş madalyası kazandı ve 38 Grand Trip aşaması kazanır, tüm zamanların 3.’sü bağlanır.

Cavendish düştü

Sagan ile şüpheli bir kazanın ardından 4. Aşamada yolculuk. Ve bundan sonra birdenbire, orta derecede bir engel gibi görünen şey, Cavendish’in mesleğinde bir dönüm noktasına dönüştü.

2012 baharında Cavendish tespit edildi. Ciddi durumlarda kalıcı yorgunluk belirtilerini tetikleyebilen Epstein-Barr enfeksiyonu ile yaşamak için kardiyo yapan biri için endişe verici bir acil durum. Cavendish, hastalığından tamamen iyileşmesinin 2 yıl sürdüğünü belirtiyor. Gezi’den 2 ay sonra forma giydi ve bir sonraki Şubat’a kadar bir yarışta lider 5’i bile tamamlayamadı. 2016’da Cavendish, savaşın 1. Aşamasından düştü. Abu Dabi Gezisi, 2 haftayı kaçırdı, ardından Tirreno Adriatico’nun 1. Aşamasından düştü. günler sonra Milan-San Remo’dan düştü ve bir sonraki yarışında Trip de Yorkshire, sonuncusu DNF’ydi. O yılki Fransa Gezisi’nde Cavendish, Aşama’daki zaman kesintisini kaçırdı ve özellikle gelmeden evine gitti bir aşamayı kazanmaya yakın.

Cavendish bir bütün olarak sağ tarafta kalmakta zorlandığı için işler oradan daha da kötüleşti. yarıştı ve yaptığı zaman kendisinin bir gölgesi gibi göründü. 2008 sonunda 2 buçuk yaşındaydı. son yarış galibiyetinden yıllar elendi ve orta halli bir Bahreyn-McLaren takımında biraz oyuncu oldu ve tek bir zirveye imza atmak için çalışmayı bıraktı Bir yıl önce Cavendish o kadar baskındı ki bu sporu üzücü bir şekilde ilgisiz hale getirdi. Şimdi baktı … iyi, ne olursa olsun hazırlandıktan sonra.

Geçen kış sezonunda Cavendish’in eski grubu (şimdi Deceuninck-Quick Action adı altında yarışıyor) ona bir can simidi attı. Deceunicnk, dünya şampiyonu Julian Alaphilippe, Belçikalı yıldız Remco Evenepoel, Trip de France yeşil mayo şampiyonu Sam Bennett’i koruyan ve daha birçok önemli sprinter ve klasik uzmanından oluşan tıka basa dolu bir kadroya sahipti. Cavendish grubun odak noktası olmayacaktı, ancak bir kadro alanı vardı ve grubun lider sprinter’i olarak seçildiğinde yüksek seviye bir ön çıkış trenine erişimi vardı. Belki de emekli olmadan önce ona son bir galibiyet teklif etmek yeterli olacaktır.

için basit bir başlangıç değildi. – yaşında. Nisan ayında, Scheldeprijs’deki taktik karışıklık, Cavendish veya Bennett için basit bir galibiyet olması gereken şeyi aldı ve Philipsen’i övdü. Bir hafta sonra Türkiye Gezisi’nin 2. etabında Cavendish, Philipsen’in önüne geçti ve ilk uzman galibiyetini

aldı. ay.


“Bir kez daha kazanmak gerçekten güzel,” dedi Cavendish yarıştan sonra. “Bu histen asla bıkmayacağım.”

Ertesi gün, Cavendish bir kez daha kazandı. Bir kez daha Faz 4’te ve bir kez daha Faz 8’de Haziran ayında Belçika Gezisi’nde kazandı ve Deceuninck’in

direktörü sportif

tarafından Bennett’in çarpıcı bir yedek kulübesinden sonra kazandı. , Patrick Lefevere, Cavendish, dünyanın en önemli yarışına giden lider bir grupta bir kez daha lider sprinter oldu. Dört galibiyetlik boşluğu Merckx’e kapatmak istenecek çok şeydi, ancak Cavendish başarılı olmak için kendisine verilenden çok daha iyi bir pozisyonda kaldı. s.

Cavendish, Gezinin 4. Aşamasında Van Moer ve Philipsen’i alt ettiğinde, içten bir hikayeydi, ancak rekabetçi düzen için bir tehlike değildi. İlkbaharda yaşadığı küçük rönesansından sonra bile, Merckx için gerçek bir zorluk imkansız görünüyordu. Ancak hızla, tüm yarış Cavendish için açıldı.

Deceuninck Bennett’in evinden ayrılmakla kalmadı, aynı zamanda rakip grup Bora-Hansgrohe yıldız sprinter Pascal Ackermann ile aynı şeyi yaptı. Ayrıca, bu yılki Fransa Gezisi’nin ilk haftası anormal derecede düzensiz ve kazalarla dolu geçti. “Merhaba, Büyükanne ve Büyükbaba!” Faz 1’deki kaza çok büyüktü. Aşama 3’ün sonunda Sagan, gezegendeki en hızlı sprinter olan Caleb Ewan ile bir araya geldi. Aynı gün yaralı bir Ewan ayrıldı; Sagan bir hafta sonra firar etti ve hala kazanın sonuçlarıyla boğuşuyordu.

Ewan dışarıdayken, yarışta kalan en hızlı 2 sprinter 3. Aşama kazananı Tim Merlier ve Fransız Arnaud Démare, 2009 Milan-San Remo ve 7 Grand Trip aşaması. Zorlu bir dağ yarışı olan 9. Aşamada Cavendish, süreyi ile kısalttı.) saniye kaldı. Aşamanın kendisini “psikolojik olarak hasarlı” bıraktığını belirten Merlier, yapmadı. Démare de yapmadı ve ikisi de yarıştan diskalifiye edildi.

Aniden Cavendish, dağları aşan ve önleyen kişi oldu. Kendi başına güçlü bir parti sprinteri olan Wout van Aert, aslında Cavendish’in rakiplerini daha fazla zayıflatan İtalyan sprinter Sonny Colbrelli gibi, ayrılıktan sonra başarının peşinden koşmayı seçti. 4. Aşama galibiyeti İngiliz’i yeşil mayoya geri koydu ve o zamandan beri elinde tuttu, düz aşamalarda puanlar kazanırken, daha yetenekli bir tırmanıcı olan Avustralyalı Michael Matthews, onu dağların arasından geri döndürmeye çalıştı.

6. Aşamada, Cavendish önceki Philipsen’i bir kez daha sapanla vurdu. meslek aşaması zafer numarası al.15 Aşamada bir kez daha kazandı

, Matthews’un “Cavendish bugünlerde çok hızlı” olduğu gerçeğine ağıt yakmasını tetikler. 9 Temmuz’da, alışılmadık derecede teknik bir son sektörde langırt yaptı, trafikten kaçtı ve arkasında yine memnuniyetsiz bir Philipsen bıraktı. Bu onun 22 Fransa Gezisi aşaması zaferi, onu Merckx ile aynı seviyeye getiriyor.

Cavendish’in şimdi Merckx’in rekorunu kırmak için 2 fırsatı daha var . İlki Cuma günü Aşamada başlıyor Libourne’a. Evre 15 bir zaman denemesidir ve Tadej Pogacar GC unvanını haftalar önce kilitlemiş olduğundan, büyük olasılıkla bir antiklimaktik olan. Cavendish Aşamayı kazanamazsa , Merckx’te son bir şansı olacak: Champs-Élysées’de. Bir sprinterin gerçekleştirebileceği en önemli aşamada en büyük efsane tarafından tutulan en büyük rekoru kırmak.

5 ay önce Cavendish bir daha asla yarış kazanamayacakmış gibi görünüyordu. Şimdi kaybedemez gibi görünüyor.

2020.

Başa dön tuşu